انجمن علمی پژوهشی مطالعات زنان

انجمن علمی پژوهشی مطالعات زنان

انجمن مطالعات زنان٫ زنان در اسلام٫ آشپزی٫ خانواده٫ کودکان٫ احکام بانوان٫ مقالات درباره زنان٫ نشست ها و کارگاه ها
انجمن علمی پژوهشی مطالعات زنان

انجمن علمی پژوهشی مطالعات زنان

انجمن مطالعات زنان٫ زنان در اسلام٫ آشپزی٫ خانواده٫ کودکان٫ احکام بانوان٫ مقالات درباره زنان٫ نشست ها و کارگاه ها

مطالب پزشکی

مطالب پزشکی

مصرف داروهای استروئیدی روند پوکی استخوان در زنان سالمند را تشدید می کند

پژوهشگران علوم پزشکی می گویند که نتایج بررسی های مجدد تایید کرده است که زنان مسنی که برای کنترل درد کمر از داروهای استروئیدی ( کورتون ) استفاده می کنند بیشتر از دیگر زنان به پوکی استخوان به خصوص در بخش لگن مبتلا می شوند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، داروهای کورتونی تعداد زیادی از داروها را شامل می شود و پردنیزولون ، بتامتازون ، دگزامتازون ، متیل پردنیزولون ، تریامسینولون ، هیدروکورتیزون و کلوبتازول همه از انواع کورتون‌ها هستند.

کورتون ها مانع فعالیت سلولهایی میشود که در استخوان سازی و رسوب کلسیم در استخوانها نقش دارند . از سوی دیگر از جذب کلسیم در روده جلوگیری می کند . در نتیجه کلسیم از استخوانها برداشته میشود و به درون خون راه می یابد . این دو فرایند موجب پوکی استخوان میشود . در افرادی که از این داروها استفاده میکنند لازم است برای پیشگیری از بروز عوارض ، مصرف لبنیات در رژیم غذایی وجود داشته باشد و در صورت نیاز از مکمل های کلسیم هم استفاده شود .

محققان بیمارستان هنری فورد دیترویت در آمریکا، در بررسی خود دریافتند میزان کاهش توده استخوانی این زنان پس از شش ماه ، شش برابر کمتر از زنانی است که از این داروها استفاده نمی کنند.

دکتر اشلومو مندل متخصص ارتوپدی و سرپرست گروه محققان می گوید در واقع تزریق های مکرر داروهای استروئیدی و کورتون ها از میزان قدرت استخوانی می کاهد و این دسته از زنان را در خطر ابتلا به پوکی استخوان فوری قرار می دهد.

محققان می گویند پزشکانی که برای درمان درد کمر زنان یائسه از داروهای یاد شده استفاده می کنند بهتر است برای بیمار خود داروهای مکمل حاوی ویتامین دی و کلسیم نیز تجویز و آنها را به ورزش های منظم وادار کنند.

درد کمر یکی از شایع ترین مشکلات پزشکی در آمریکا است و از هر ده آمریکایی ، هشت نفر در طول زندگی خود به این بیماری مبتلا می شوند.

با افزایش سن ، ستون مهره های فرد نیز تغییر شکل می یابد و روند تخریبی در استخوان های این بخش نیز ، تشدید می شود که در نهایت ، دردهای کمری مزمنی را به همراه دارد که برای بیمار در برخی شرایط ، ناتوانی حرکتی ایجاد می کند.

کورتیکواستروئیدها و یا به اصطلاح کورتون‌ها داروهایی هستند که هورمون‌های مشابه آن‌ها در بدن انسان به طور طبیعی برای مقابله با استرس، جراحت و بیماری ترشح می‌شوند.

کورتیکواستروئیدها به میزان زیادی در افراد مبتلا به آسم، التهابات ریه، بیماری‌های بافت همبند، بیماری‌های التهاب روده، پیوند اعضاء و بسیاری دیگر از بیماری‌ها نظیر بیماری‌های اتوایمیون مصرف می‌شوند.

مصرف طولانی مدت این داروها همانند بسیاری داروهای دیگر عوارضی در بر دارد.

نویسنده: معصومه صالحی

سایت پزشکان بدون مرز

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد